Nieuws/Binnenland
913260
Binnenland

'Vrouwen, slaap alsjeblieft naakt'

Gynaecologe Alyssa Dweck adviseert vrouwen dringend hun ondergoed uit te trekken voor het slapen. Het dragen van een te dikke stof zou het risico op een vaginale infectie flink verhogen.

Dweck is niet de eerste die met dit advies komt, er zijn meerdere gynaecologen die (om hygiënische redenen) voor naakt slapen zijn, maar uit een nieuwe Braziliaanse studie blijkt dat slechts 18 procent van de vrouwen dit advies daadwerkelijk opvolgt.

Vies?

Dweck: "Ik adviseer mijn patiënten vaak zonder ondergoed te slapen en het merendeel kijkt me dan aan alsof ik gek ben. Ze vinden het een vies idee, terwijl het tegenovergestelde waar is."

De vagina is van nature een vochtige plek en wanneer je ook 's nachts ondergoed draagt, geef je het orgaan helemaal niet de mogelijkheid even lekker te luchten, stelt Dweck. "Als dat ondergoed ook nog eens is gemaakt van een dikke, absorberende stof, verdampt het vocht totaal niet. Zo is je vagina dé ideale broeihaard voor bacteriën."

Als je het toch echt lastig vindt om 's nachts afscheid te nemen van je ondergoed, kies dan voor een katoenen exemplaar of leen een paar comfortabele boxers van je vent.