Nieuws
913423
Nieuws

Spotify start met reclamevideo's in dienst

Spotify is begonnen met de uitrol van reclamevideo's in de gratis versie van de muziekdienst, meldt The Next Web. Naast korte video's in de desktopversie van Spotify zijn er ook reclamefilmpjes te zien in de mobiele versie van de Zweedse muziekdienst. Op mobiele platforms krijgen gebruikers reclamevrije luistertijd in ruil voor het bekijken van de video's.

De videoreclames werden in juni al aangekondigd en sindsdien heeft Spotify een aantal grote partners aan de haak geslagen. Onder meer Coca-Cola, McDonald's en Ford gaan videocommercials uitzenden op Spotify.

De nieuwe manier van adverteren moet Spotify een nieuwe geldstroom opleveren. Ondanks al het succes is het bedrijf nog altijd niet winstgevend en door de manier waarop Spotify de rechten op muziek heeft geregeld, gaat het ook niet meer geld verdienen als er meer betalende klanten bijkomen. Externe inkomsten zijn daarom van harte welkom.

Voor mensen met een Premium-abonnement verandert er overigens niets. Zij blijven naar een reclamevrije versie van Spotify luisteren.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop