914056
Nieuws

Onderzoek

Nederland op een na vriendelijkste land

Een bestemming met lekker weer, heerlijk eten en verschillende bezienswaardigheden lijkt de ideale plek om vakantie te vieren. Maar wat als er bij de inwoners van het land geen glimlach vanaf kan? Een vriendelijke bevolking voegt iets extra toe aan een fijne vakantie. Hier een overzicht van welk land het meest gastvrij is.

Griek is het aardigst

Nederlandse vakantiegangers vinden de Griekse bevolking het aardigst. We waarderen ze het meest om hun gastvrijheid. Duitsers en Oostenrijkers vallen ook in goede aarde bij de Nederlandse toerist.

Egyptenaren, Zwitsers en Fransozen scoren niet zo hoog op de Nederlandse populariteitsladder.

Internationaal staat Nederland op de tweede plaats, net achter de Grieken. Europese vakantiegangers zijn zeer te spreken over de gastvrijheid van de onze bevolking.

Zelf meest gastvrij

Opvallend is dat Nederlanders zichzelf als het meest gastvrij bestempelen met 22 procent. Oostenrijkers zijn nog enthousiaster over zichzelf met 53 procent.

Engelsen zijn het meest positief over ons; 23 procent van hen bestempelt Nederlanders als meest gastvrije bevolking van Europa.

Op de Europese ranglijst komen Nederlanders terug op de tweede plaats. Gemiddeld vindt 15,1 procent van de buitenlandse respondenten Nederlanders het meest attente volk van Europa.

Volgens Nederlanders

PositieLandPercentage1Griekenland19,2%2Duitsland16,7%3Oostenrijk12,8%4België9%5Turkije9%

 

Volgens Europeanen

PositieLandPercentage1Griekenland15,3%2Nederland15,1%3Italië11,6%4Oostenrijk10,9%5Duitsland10,5%

 

Bron: Zoover