Nieuws
914487
Nieuws

VROUW zeven dagen Rehab challenge

Tip 2: Koolhydraten, zo simpel is het

Koolhydraten heb je nodig. Je hersenen functioneren op koolhydraten. Een koolhydraatarm dieet is erg onverstandig, want het gaat direct ten koste van je energie, doe- en denkwerk. Doordat je energieker bent, heb je meer zin om te werken, sporten en gaan ook je sportprestaties vooruit!

1. Voor de variatie, energie en gewichtsbeheersing: ga voor twee koolhydraatrijke maaltijden of momenten, bij voorkeur tijdens het ontbijt en de lunch. Of voor het sporten. Kies voor havermout, aardappels, zilvervliesrijst of quinoa.

2. Bij voorkeur eet je gezonde koolhydraten in de ochtend en lunch, en altijd voor een training. Vermijd het laat op de avond. Gezonde koolhydraten geven energie en je wilt dan juist tot rust komen. Ook om vetopslag te voorkomen kun je beter ‘s avonds geen koolhydraten zoals pasta, rijst, aardappelen of brood eten. Koolhydraten uit groenten en fruit vormen geen probleem.

---Heb je inmiddels je starterskit gedownload en gelezen? En heb je de chatsessie met onze eigen lifestyle en sportdeskundige Marije de Vries al in je agenda gezet?---

3. Veel onderweg? (Spelt)brood is hét product om makkelijk mee te nemen. Het voorkomt snackattacks bij het tankstation! Zit je veel? Kies voor 2 sneetjes. Actief? 3 tot 4 sneetjes is prima. Voor een extra vol gevoel, vul het aan met groenten (rauwkost of wortels) of fruit.

4. De verhouding op je bord is 1/3. De rest groente, vlees, vis, yoghurt of kwark. Ongeveer 75 à 100 gram is al gemiddeld zo rond de 350 à 400 calorieën.

5. In al deze producten zitten veel goede voedingsstoffen. Zaak om zo veel mogelijk te variëren, zodat je het beste van alles binnenkrijgt.

Dus… laat je niet gek maken door de spookverhalen dat koolhydraten slecht voor je zijn en je dik maken. We hebben ze nodig om gezond, blij en energiek door het leven te gaan. It’s all about timing en het lezen van de ingrediëntenlijst!

Lees hier de eerste tip van Marije over etiketten lezen.