Nieuws/Binnenland
91460
Binnenland

Veel ongelukken door onwennigheid aan begin motorseizoen

Gevaar voor motorrijders loert weer

DEN HAAG - Door het mooie lenteweer gaan motorrijders weer massaal de weg op. Dat is echter niet zonder gevaar, alle weggebruikers moeten extra alert zijn, waarschuwt de politie maandag.

„Helaas gebeuren er in het voorjaar vaak ongelukken met motorrijders, waarvan meerdere met zwaar letsel of dodelijke afloop”, aldus de politie. Door onwennigheid gebeuren ongelukken vaak aan het begin van het motorseizoen.

Zo gingen zondag twee motorrijders onderuit in Friesland, waarna ze met verwondingen naar het ziekenhuis werden gebracht. Een motorrijder uit Roermond overleed zaterdagavond na een ongeval op de A73. Afgelopen woensdag kwam een 67-jarige motorrijder uit Noorden (Zuid-Holland) om het leven.

De politie adviseert motorrijders opvallende kleding met reflecterend materiaal te dragen. Ook moeten ze voldoende afstand bewaren van hun voorganger en anticiperen op andere weggebruikers. Maar ook automobilisten moeten beter opletten. „Zij zien motorrijders vaak niet of te laat, waardoor ongelukken ontstaan”, aldus de politie.