Nieuws/Binnenland
914884226
Binnenland

’Wordt hier vaker gespot’

Slang duikt op in rodelbaan Duinrell

De slang werd gevonden op de rodelbaan (archieffoto).

De slang werd gevonden op de rodelbaan (archieffoto).

WASSENAAR - In attractiepark Duinrell in Wassenaar dook zaterdag een wilde slang op in de rodelbaan. Het gaat om een westelijke stierslang, die volgens de Dierenambulance Wassenaar vaker voorkomt in het duinengebied. Bekijk hieronder de foto’s.

De slang werd gevonden op de rodelbaan (archieffoto).

De slang werd gevonden op de rodelbaan (archieffoto).

Een van de gasten, de 25-jarige Simon de Bruijn, merkte de slang op in een flits. „Het was heel apart”, zegt Simon tegen RTL Nieuws. „Ik zat met een vriend in de rodelbaan. Hij zat op de slee voor me. Ineens lag er een slang midden op de baan. Ik kon op tijd afremmen, maar hij reed er vol overheen.”

De slang begon te sissen. „Hij kroop weg, maar hij zat vlak langs de baan, echt in aanvalsmodus”, aldus Simon. Hij waarschuwde het attractiepark. Die legde de baan stil.

In de duinen tussen Katwijk en Scheveningen wordt de slang vaker gespot, vertelt Rein van Kralingen van de Dierenambulance Wassenaar. „Er schijnen een stuk of veertig van zulke slangen in de duinen te zitten. Giftig zijn ze niet. Als ze bijten doet het wel zeer, alsof je met je hand een flinke cactusplant aanraakt.”

Simon deelde foto’s van de slang op sociale media.

De Dierenambulance Wassenaar rukt gemiddeld vier keer per jaar uit voor een stierslang in de duinen. „Door het mooie weer komen ze tevoorschijn. Deze lag lekker in het zonnetje”, zegt Van Kralingen.

’Door rust hierheen gekomen’

„Duinrell lag stil, maar de natuur niet”, reageert het park zelf. „Een stierlang is niet giftig en leeft graag in rustige, droge gebieden. Vanwege de rust de afgelopen tijd op het park, is de slang waarschijnlijk steeds verder het duingebied van Duinrell ingekropen. De slang is nu weggehaald.”

Duinrell opende zaterdag de attracties weer na lange tijd van sluiting wegens coronamaatregelen. De attracties zijn in eerste instantie alleen open voor gasten van het vakantiepark. Later deze maand komen ook tickets voor daggasten beschikbaar.