Nieuws/Binnenland

Welschap krijgt miljoen reizigers meer te verwerken

Passagiersaantal voor Eindhoven Airport neemt vlucht

AEROVISTA LUCHTFOTOGRAFIE

EINDHOVEN - Het aantal passagiers op Eindhoven Airport is in de eerste negen maanden van dit jaar fors gestegen. Het vliegveld denkt over heel 2017 een miljoen meer passagiers te verwerken dan in 2016.

AEROVISTA LUCHTFOTOGRAFIE

Tot en met september vertrokken en arriveerden er ruim 4,3 miljoen mensen via Eindhoven Airport. Daarmee staat de teller nu al op ruim 800.000 extra passagiers, een stijging van 23 procent. Vorig jaar werden de start- en landingsbanen van het vliegveld echter gerenoveerd waardoor het zeventien etmalen op slot was. Gecorrigeerd voor dat effect is de stijging nog altijd 15 procent.

Ook het aantal vliegbewegingen ging met dat percentage omhoog. Gemiddeld zaten er dit jaar 155 passagiers in een vliegtuig, vorig jaar waren dat er tien minder.

Eindhoven Airport voorziet een totaal aantal passagiers van 5,7 miljoen dit jaar tegen 4,7 miljoen vorig jaar. Dat is een stijging van 21 procent.

Parkeergarage

De parkeergarage die eind mei voor een deel instortte, kan wellicht begin 2019 opgeleverd worden. Directeur Joost Meijs heeft dat dinsdag gezegd. Of de parkeergarage hersteld of herbouwd moet worden, bepaalt bouwbedrijf BAM.

De oplevering van de nieuwe parkeergarage bij het stormachtig groeiende vliegveld was afgelopen zomer gepland.

Een deel van het gebouw kwam naar beneden als gevolg van een constructiefout. Bij het ontwerp is vermoedelijk een inschattingsfout gemaakt. De vloer van het gebouw was door de bouwwijze niet stevig genoeg.

Op het moment van de instorting was niemand op de bouwplaats. Er raakte niemand gewond.

Lees meer over