Nieuws/Binnenland
917389834
Binnenland

’Godslasterlijk’ kunstwerk onder nieuwe naam terug in Flevoland

LELYSTAD - Het kunstwerk Tong van Lucifer keert terug naar zijn oorspronkelijke plek aan de A6 bij Lelystad. Dat heeft een meerderheid van Provinciale Staten van Flevoland woensdagavond besloten. Het beeld van kunstenaar Rudi van de Wint wordt wel omgedoopt tot De Tong, omdat de SGP-tak van Flevoland de referentie naar de duivel godslasterlijk vindt.

Het kunstwerk waaide vorig jaar om, waarna het werd weggehaald voor restauratie. De SGP in Flevoland greep dat moment aan om te debatteren over de vraag of De Tong wel moet terugkeren, meldt Omroep Flevoland. De fractie wilde het beeld, dat momenteel in een opslag ligt, niet terugzien op zijn oorspronkelijke plek.

Volgens college van Gedeputeerde Staten, dat onderzoek deed naar een alternatieve standplaats, was er geen goede andere plek om het kunstwerk neer te zetten. Na restauratie en herplaatsing langs de A6 wil de provincie het kunstwerk voortaan De Tong noemen. De associatie met de gevallen engel Lucifer die naar de hemel likt, zou dan voorbij moeten zijn.