Nieuws/Binnenland
918555
Binnenland

Anne Faber misbruikt

AMSTERDAM - De Utrechtse Anne Faber (25) die begin oktober om het leven werd gebracht, is seksueel misbruikt. Verdachte Michael P. (27) wordt nu naast moord of doodslag ook verdacht van seksueel misbruik. In een auto die door P. gebruikt zou zijn, zijn sporen van de jonge vrouw gevonden.

Dat melden bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf. De beperkingen rond P. zijn opgeheven. Dat betekent dat zowel justitie als de advocaat meer over de moord kunnen zeggen.

Anne Faber verdween op 29 september tijdens een fietstocht. Ondanks een intense zoektocht door familieleden, politie en het leger werd haar lichaam niet gevonden. Na de arrestatie van Michael P., die een straf uitzat voor een ernstige verkrachting en straatroven, vond de politie het lichaam van Anne in Zeewolde. P. had de vindplek aangewezen.

Anne Faber verdween op 29 september tijdens een fietstocht.

Anne Faber verdween op 29 september tijdens een fietstocht.

P. kwam in beeld toen er dna van hem op een gevonden jas van Anne was ontdekt. Het dna gaf een match, omdat zijn profiel in de landelijke databank zat. De verdachte werd op 9 oktober opgepakt. Sporen die zijn aangetroffen in de auto die P. tot zijn beschikking had, zorgden voor een doorbraak.

De politie gaat ervan uit dat P. het lichaam van Anne naar de plek in Zeewolde heeft vervoerd met de auto.

Michael P. kwam in beeld toen er dna van hem op een gevonden jas van Anne was ontdekt.

Michael P. kwam in beeld toen er dna van hem op een gevonden jas van Anne was ontdekt.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat Michael P. wordt verdacht van moord of doodslag en het verkrachten van Anne Faber. De 27-jarige man wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Het lichaam van de 25-jarige Faber werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment nog vast voor diverse zeden- en geweldsdelicten. Hij zat aan het einde van zijn straf.

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.