Nieuws
919446
Nieuws

Ilse DeLange: 'Periode na Songfestival zwartste ooit'

The Common Linnets volgen Amerikaanse droom

The Common Linnets gaan het, zonder Waylon, proberen in Amerika. "Ja, we gaan het doen. Net als bij het Songfestival verwacht ik er geen zak van, maar als het gebeurt vind ik het wel mooi!", roept Ilse DeLange dolenthousiast.

Samen met onder anderen haar co-producer singer/songwriter JB Meijers, die Waylon vervangt, gaat ze op tournee door de States, vertelt Ilse stralend in RTL Late Night. Maar, voordat de band aan Amerika begint gaan ze eerst op tournee door Nederland en daarna doen ze ook Oostenrijk, Duitsland en Amerika aan.

Dat ze het grote avontuur aangaat zonder Waylon was volgens haar uiteindelijk onvermijdelijk. "Het was geen houdbare situatie. Het was voor niemand goed geweest. Op een gegeven moment was onze samenwerking toch geknapt.''

Ondanks het feit dat dankzij de samenwerking haar grote internationale droom lijkt uit te komen, liet het Songfestival-avontuur bij haar ook een bittere nasmaak achter, vervolgt Ilse emotioneel. "Zingen op het podium met Waylon was te gek, maar we hadden hele andere ideeën over zoveel dingen. Het Songfestival was de mooiste periode uit mijn carrière, maar daarna volgde ook de zwartste periode die ik ooit gekend heb."

Tot haar grote vreugd moet ze concluderen dat ze óók zonder Waylon maar mét JB en de andere Linnets volle zalen trekt.