Nieuws
919469
Nieuws

Nog eens tien MH17-doden geïdentificeerd

Nog tien omgekomen inzittenden van het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines zijn in de afgelopen week geïdentificeerd. Het aantal identificaties steeg van 173 naar 183. Dat maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag bekend. In het ramptoestel zaten in totaal 298 mensen, onder wie 196 Nederlanders.

Vijf van de tien nieuw geïdentificeerden kwamen uit Nederland. Het ministerie maakte niet bekend uit welke landen de vijf anderen kwamen. Dat gebeurde op verzoek van de ambassades.

In totaal zijn er nu 117 Nederlanders en 66 mensen uit andere landen geïdentificeerd. Het is niet bekend hoeveel stoffelijke overschotten zijn overgedragen aan nabestaanden.

De slachtoffers zijn geïdentificeerd in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar werken specialisten uit meerdere landen. Ze kijken onder meer naar DNA-materiaal, vingerafdrukken en gebitsgegevens van de slachtoffers. Het kan nog maanden duren voordat alle slachtoffers zijn geïdentificeerd.

Een Boeing 777 van Malaysia Airlines werd op 17 juli neergehaald boven het oosten van Oekraïne. Vlucht 17 was onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur. De slachtoffers kwamen behalve uit Nederland ook uit Maleisië, Australië, Indonesië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, België, Duitsland, Filipijnen, Canada en Nieuw-Zeeland.