Nieuws/Binnenland
919486
Binnenland

Vechtende paarden veroorzaken file op A73

Twee vechtende paarden hebben vrijdagmiddag voor kilometerslange files gezorgd op de A73 in Midden-Limburg. De politie moest de snelweg en de Swalmentunnel van de A73 in beide rijrichtingen afsluiten.

Volgens een woordvoerster van de politie hadden twee paarden achter in een vrachtwagen voor paardentransport het met elkaar aan de stok gekregen. Ze beten elkaar en trapten in het rond. Daarbij trapte een paard de zijdeur open en kwam het met zijn achterbenen deels buiten de vrachtwagen te hangen. De geschrokken chauffeur stopte op de vluchtstrook. Het paard viel vervolgens naar buiten en kwam bekneld te zitten tussen de vangrail.

De brandweer heeft het dier bevrijd. Een dierenarts is erbij gehaald om assistentie te verlenen. De vier andere paarden uit de vrachtwagen liepen de weg op, maar werden gekalmeerd door medewerkers van hulpdiensten. Het verkeer werd stilgelegd om ongelukken te voorkomen.

Rond 17.45 uur werd de A73 weer opengesteld voor het verkeer. Volgens de politie raakte het paard slechts lichtgewond. De veearts heeft het teruggebracht naar de eigenaar. De overige vier paarden zijn ook weer veilig thuis.