Nieuws
919511
Nieuws

'Deal snel afgerond'

KPN krijgt miljarden na verkoop E-Plus

KPN mag eindelijk de Duitse dochter E-Plus verkopen. De Europese Commissie steunt de transactactie, waarvoor KPN van Telefónica Deutschland €5 miljard ontvangt.

KPN werd na de aankondiging de grootste stijger op de Amsterdamse beurs.

Het bedrijf doet in ruil voor deze verkoop enkele concessies die ervoor moeten zorgen dat er voldoende concurrentie overblijft op de Duitse markt voor mobiele telefonie. KPN verwerft ook nog een belang van 20,5% in Telefónica Deutschland.

,,Dit is geen verrassing, we hebben altijd verwacht dat de verkoop door kon gaan'', aldus de KPN-woordvoerder. ,,Maar het is een goede deal voor KPN, goed dat die door kan gaan.''

Veel concurrentie

Op 2 juli 2014 keurde de Europese Commissie de verkoop al voorwaardelijk goed. Brussel heeft de overeenkomst tussen Telefónica Deutschland en Drillisch van onderdelen over de verkoop van netwerkcapaciteit goedgekeurd. Daarmee is de voorwaarde van de Europese Commissie vervuld, aldus KPN.

De afronding van de verkoop van E-Plus zal naar verwachting plaatsvinden in het derde kwartaal van 2014. ,,Dat is nog steeds haalbaar, het kan voor het derde kwartaal in de boeken'', aldus KPN.