Nieuws
919548
Nieuws

MSN Messenger in oktober écht dood

Het is het einde van een tijdperk: op 31 oktober trekt Microsoft definitief de stekker uit zijn chatdienst, Windows Live Messenger. De dienst, die beter bekend staat onder zijn oorspronkelijke naam MSN Messenger, is momenteel alleen nog in China actief.

Microsoft stopte in de rest van de wereld in 2013 met MSN, maar er bleken nogal wat Chinese gebruikers te zijn die het maar niet los konden laten. En dus bleef het in dat land nog iets langer beschikbaar. Het bedrijf heeft nu laten weten dat het ook daar toch echt niet langer door kan gaan.

De dienst, die in 1999 werd gelanceerd, werd gemaakt om te concurreren met het in de Verenigde Staten populair AOL Instant Messenger (AIM). In het thuisland sloeg het nooit aan, maar in Europa werd het al snel de standaard chatapp. In 2013 besloot Microsoft te stoppen met de dienst.

Gebruikers werd aangeraden om belapp Skype te gebruiken, waarmee het tegenwoordig ook mogelijk is om met een Microsoft-e-mailadres en wachtwoord in te loggen. Contacten uit de oude dienst zijn dan ook te zien.