Nieuws
919577
Nieuws

Nieuwe spelcomputers van Nintendo

Gamesgigant Nintendo brengt twee nieuwe versies van zijn Nintendo 3DS-spelcomputer uit, de New 3DS en New 3DS XL. Opmerkelijk is dat deze varianten extra knoppen en functies bevatten.

De nieuwe versies bevatten namelijk de knoppen die op de Circle Pad Pro, een accessoire voor de reguliere 3DS en 3DSXL, zitten. Zo is er een extra analoge joystick toegevoegd, boven de vier hoofdknoppen aan de rechterzijde. Ook zijn er twee extra knoppen aan de achterzijde toegevoegd. Daarnaast bevatten de spelcomputers nu NFC-ontvangers, waardoor het chips in speciale Nintendo-figuurtjes kan uitlezen voor gebruik in games als de nieuwe Smash Bros. Ook het 3D-scherm is vernieuwd, waardoor de kijkhoek groter is.

Opvallend is verder dat beide apparaten een snellere processor bevatten dan de huidige versies. Er zullen dan ook games uitkomen die enkel op deze nieuwe generatie werken en niet op de originele 3DS-modellen, zoals het nieuwe aangekondigde Xenoblade Chronicles.

De New 3DS en 3DS XL liggen vanaf 10 oktober in Japan in de winkels en kosten daar respectievelijk 16.000 yen (€117) en 18.800 yen (€137). Nintendo heeft aangegeven dat ze in Europa pas in 2015 verkrijgbaar zullen zijn.