Nieuws
919585
Nieuws

Apple scherpt privacyregels gezondheidsapps aan

Aan de vooravond van de aankondiging van nieuwe producten heeft Apple de privacyregels rond gezondheidsapps aangescherpt.

Ontwikkelaars die gebruikmaken van Apple’s HealthKit platform mogen geen persoonlijke data uit apps verkopen aan adverteerders, zo luidt het nieuwe beleid. Apple kondigde afgelopen juni het nieuwe gezondheidsplatform aan dat alle informatie over de gezondheid van de gebruiker in één app verzamelt. Gebruikers kunnen vervolgens zelf instellen of een app specifieke gegevens van een andere app mag gebruiken. Zo kan de app die je bloeddruk meet bijvoorbeeld gegevens uitwisselen met de app van je huisarts.

De nieuwe regels maken duidelijk dat ontwikkelaars die apps bouwen die gebruikmaken van Healthkit gegevens kunnen verzamelen. Maar ontwikkelaars mogen gezondheidgegevens van eindgebruikers die verkregen zijn via HealthKit niet verkopen aan adverteerders en wederverkopers van informatie, zo staat in de nieuwe regels. Wel mogen ze, na goedkeuring van de gebruiker, de gegevens delen met derden voor medische onderzoeksdoeleinden

Deze week heeft Apple uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 9 september waar waarschijnlijk naast twee nieuwe iPhones ook de eerste wearable van Apple gepresenteerd wordt die mogelijk diverse gezondheidsfuncties krijgt.