Nieuws
919628
Nieuws

Aston Martin Lagonda onderweg naar Midden-Oosten

Een nagenoeg productieklare Aston Martin Lagonda is per vliegtuig van maatschappij Oman Air naar het Midden-Oosten afgereisd voor testdoeleinden. Het is voor het eerst dat we het model ‘in het wild’ kunnen aanschouwen zonder enige vorm van camouflage.

Klanten

Aston Martin gaat de Lagonda alleen verkopen in het Midden-Oosten omdat er in die regio veel vraag heerst naar een luxueuze Aston Martin limousine. Dat het merk kiest om de auto in het Midden-Oosten te testen is daarom niet heel vreemd. Niet iedereen kan overigens een exemplaar kopen. Aston Martin vraagt geselecteerde klanten of ze een exemplaar willen bezitten.

Aluminium

De Britten bouwen de Lagonda op basis van de aluminium VH-architectuur. De koets wordt aangekleed met carbon bodypanelen om het gewicht verder te drukken. Welke motor Aston Martin kiest, is nog niet vrijgegeven, maar vermoedelijk gaat het om een 558 pk en 620 Nm sterke 6,0 liter V12-motor uit de Rapide S. De productie start begin 2015.

Design

Het design van de Lagonda is geïnspireerd op het ontwerp van de Lagonda uit 1976, destijds ontworpen door William Towns.