Nieuws
919631
Nieuws

NIEUWS

Moedige of gestoorde zeiler gaat door

De Zwitser Yves Bourgnon was bezig aan een wereldomzeiling per open catamaran van 6 meter en liep afgelopen 31 juli na driekwart van de afstand op Sri Lanka letterlijk op de kliffen. Zo verspeelde hij zijn boot. Uit het veld geslagen, maar niet voor lang.

Dit schrijft Nauticlink. Bourgnon is erg blij dat hij de twee speciale zijvleugels nog van de rotsen heeft kunnen redden en veel van de inventaris, bijna een derde van z’n uitrusting. Er staan al twee rompen klaar voor verzending naar Sri Lanka.

Versteld

“Ik sta versteld van de steun die mij hier op het eiland te beurt valt. Dat gaat de reparatie van de boot versnellen. Ik heb nog wel 90.000 euro nodig om opnieuw te kunnen vertrekken. Maar ik ben erg optimistisch en hoop voor het einde van 2014 weer verder te kunnen zeilen,” aldus Bourgnon.

Zeven meter

De internationale zeilgemeenschap is verdeeld over het initiatief van de ambitieuze Zwitser, die met een open boot van circa zes meter rond de wereld zeilt. Het ene kamp zegt dat dit Bourgnon een volbloed zeeman is, het andere kamp zegt dat hij een waaghals is die onverantwoorde risico´s neemt. Wat vindt u? Geef uw reactie.

Kijk voor meer informatie hier