Nieuws/Binnenland
919639
Binnenland

Verbijstering over gepakte brandweermannen

In het Zuid-Limburgse Onderbanken is verbijsterd gereageerd op de arrestatie van drie brandweermannen van het vrijwillige korps. Het drietal Darko G., Kevin H. en Rick S. wordt door justitie in Maastricht verdacht van het stichten van meerdere branden.

Twee van de brandweerlieden zitten in de cel, eentje is inmiddels op vrije voeten. Hij blijft wel verdachte. Het korps is donderdagavond geïnformeerd over de arrestatie van hun collega’s. ,,Dit is toch te ongelofelijk voor woorden”, zegt een inwoner van Schinveld, dat bij Onderbanken hoort. ,,Het korps staat goed aangeschreven en dan gebeurt er nu dit. Naar de reden waarom ze dit gedaan hebben, kunnen we alleen maar gissen.”

Burgemeester Mirjam Clermonts: ,,Ik heb mijn absolute vertrouwen uitgesproken in dit korps en gezegd dat ik schouder aan schouder met ze sta, omdat ik diep respect heb voor de vrijwilligers die de veiligheid van onze samenleving bewaken. Dit is een enorme klap voor het korps."

Vermoeden van brandstichting

Het is nog onduidelijk om welke branden het precies gaat. In Onderbanken hebben de laatste maanden enkele grote branden gewoed. In de dorpskern Bingelrade ging in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus een palletopslag verloren. Het duurde uren voordat de hevige brand onder controle was.

Begin juli werd een café in de as gelegd. De kroeg stond al een tijdje leeg. Bij beide branden rees al snel het vermoeden van brandstichting. Mogelijk dat deze zaken iets met de gepakte brandweerlui te maken heeft. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang.