Nieuws
919653
Nieuws

Google betaalt voor je mening

Google heeft z'n enquête-app Google Opinion Rewards nu ook geschikt gemaakt voor Nederlanders. Wie de app installeert, krijgt gemiddeld één keer per week een paar vragen voorgeschoteld en voor de antwoorden biedt Google tegoed aan voor Google Play.

Google Opinion Rewards vraagt gebruikers bijvoorbeeld wat ze van een bepaalde reclame vinden of wanneer ze denken weer op reis te gaan. Per sessie betaalt Google maximaal 75 cent. Het bedrag wordt gestort in je Google Play-account en het geld kan gebruikt worden voor aankopen in de appwinkel of voor aankopen binnen apps, bijvoorbeeld voor extra levels in spelletjes.

Heel veel tijd kost het niet om je wekelijkse beloning binnen te harken. Een enquête bestaat volgens Google maximaal uit tien korte vragen.

Reward

Het 'reward-programma' van Google bestaat al een tijdje, maar Nederlanders konden het nog niet gebruiken. Onder meer Amerikanen, Britten en Duitsers konden al wel meedoen.

Google Opinion Rewards is gratis te downloaden in Google Play. Om aan de enquêtes mee te kunnen doen is naast een Google-account een Google Wallet-account nodig.