Nieuws
919715
Nieuws

Chevrolet Cruze mag zich multimiljonair noemen

Voor de driemiljoenste maal is er een Chevrolet Cruze de weg opgegaan. Slechts 16 maanden terug leverde een Chevrolet-dealer het tweemiljoenste exemplaar af.

De Cruze is een succesvol model voor Chevrolet, maar de fabrikant levert de productlijn dan ook in 118 landen. De Cruze rolt uit elf fabrieken wereldwijd. In Europa stopt de verkoop van het type. Chevrolet trekt zich immers eind volgend jaar terug uit Europa.

Populair

Gekeken naar land is China de belangrijkste afnemer van het model. Daar zijn tot op heden 1,13 miljoen exemplaren van de Cruze afgeleverd. De Amerikaanse markt volgt op de tweede plaats met een verkoop van 900.000 units, gevolgd door Rusland (195.000), Brazilië (134.000) en Canada (123.000). In de resterende landen ligt de afzet onder de 100.0000 eenheden.

Coupé

Chevrolet bracht de Cruze in 2008 op de markt. Nu zes jaar later is het model in nagenoeg ongewijzigde vorm leverbaar. Een subtiele facelift aan het front en andere motoren zijn de grootste modelwijzigingen geweest in die periode. De auto debuteerde als vierdeurs sedan en kwam er later ook als vijfdeurs hatchback en als stationwagon. De tweede generatie is aanstaande. Daarvan komt ook een tweedeurs coupé.