Nieuws/Binnenland
919733
Binnenland

Geveild: een voorvader van de Renault Clio R.S.

Pebble Beach, een van de meest prestigieuze auto-evenementen van het jaar, werd op 16 en 17 augustus weer georganiseerd. Een van de hoogtepunten zijn de jaarlijks terugkerende veilingen, waar dit jaar een heel bijzondere Renault geveild werd.  

Speciaal

Deze Renault 5 Turbo is de meest begeerlijke variant, de eerste generatie. Van de 1.820 Renault 5 Turbo’s die er gebouwd zijn, zijn er namelijk nog geen 600 van de eerste generatie. Die auto’s hadden aluminium delen voor het dak, de deuren en de kofferklep. Ook het dashboard was helemaal uniek. Om hem lager te prijzen, kreeg de auto in 1983 meer onderdelen van de normale Renault 5, waaronder ook het dashboard en het stalen dak en deuren.

 

Eén eigenaar

Het eerste plan van Renault was om 400 exemplaren te bouwen, maar toen de auto gepresenteerd werd op de Motor Show in Brussel in 1980, was er zoveel interesse van bezoekers dat er al snel besloten werd meer exemplaren te bouwen. De auto die nu geveild is, is auto 428. Het unieke is dat hij slechts één Parijse eigenaar heeft gehad. Veel is er niet met de 160 pk sterke 1,4 liter turbo-bom gereden: 82.000 kilometer staat er op de teller.

 

Goede investering

In 1980 moest de R5 Turbo in ons land 60.000 gulden kosten. Nu is de auto verkocht voor 130.000 dollar, omgerekend net geen 100.000 euro. Natuurlijk is er inflatie geweest, maar dit neemt niet weg dat de auto een goede investering is geweest. Zelfs met inflatie meegerekend is er dikke winst. Na alle berekeningen zou hij bij de huidige koopkracht zo’n 60.000 euro waard zijn.

 

Een gelimiteerde editie van een compacte hatchback dus, die verkoopt Renault nu ook, de Clio R.S. Série Limitée Monaco GP! De Clio R.S. is alleen een stuk goedkoper met een vanafprijs van € 26.990,- en € 29.490 voor de Monaco GP*.

 

* Renault Clio R.S. (Série Limitée Monaco GP ) inclusief btw en bpm. Exclusief verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken. Wijzigingen voorbehouden. Op elke nieuwe Renault Clio R.S. (Série Limitée Monaco GP ) geldt een fabrieksgarantie van 2 jaar zonder kilometerbeperking. 12 jaar plaatwerkgarantie. Getoond model kan afwijken van standaarduitvoering. Drukfouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Kijk voor de exacte uitrustingsgegevens op www.renault.nl. Voor meer informatie, voorwaarden en/of een

dealer bij u in de buurt, bel gratis 0800-0303 of kijk op www.renault.nl.