Nieuws/Binnenland
919750
Binnenland

Zomerse start september

Prachtig nazomerweer bereikt ons vanaf komende maandag. Voor het zover is, moeten we nog afrekenen met een wisselvallig weekeinde. Daarna gaat de zon uitbundig schijnen en lopen de temperaturen op naar zomerse waarden van 20 tot 26 graden!

Hogedrukgebieden in onze omgeving veroveren een dominantere plaats op de weerkaarten. Orkaan Cristobal voert bovendien warme lucht met zich mee vanaf de Atlantische Oceaan. De wind kruipt stilaan naar de zuidoosthoek en warme lucht stroomt vanaf maandag over onze streken uit. De zon wint gaandeweg steeds meer terrein en de temperaturen zijn voor begin september aan de hoge kant.

Vrijdag is er een afwisseling van wolken en zon, plaatselijk vallen er vooral in het zuiden een paar buien. Het wordt 20 tot 23 graden en er is weinig wind. Zaterdag passeert een storing en kan het vooral in het westen enige tijd regenen. Later klaart het op. In de rest van het land stelt de regen minder voor. Het wordt 18 tot 20 graden in een zuidwestelijke stroming.

Zondag begint de dag met mist en lage bewolking. Later is er meer zon maar zijn er ook wolkenvelden. Plaatselijk valt nog een bui bij 21 graden. Vanaf maandag winnen zon en warmte meer terrein. De temperaturen liggen de gehele volgende week tussen 20 en ruim 25 graden. Vaak is het zonovergoten nazomerweer.