Nieuws
919751
Nieuws

Fikse korting bij lang vastzetten

Hypotheekrente kan nog altijd lager

Goed nieuws voor de (aspirant-)huizenbezitter. SNS Bank gaat de toch al historisch lage hypotheekrente volgende week nog verder verlagen. Vooral wie zijn rente lang vastzet, kan rekenen op een fikse korting.

De grootste klapper wordt gemaakt bij een NHG-hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar: die rente gaat 0,7 procent omlaag naar 4 procent. Daarmee behoort SNS tot de voordeligste aanbieders. Wie zijn hypotheekrente twaalf jaar vastzet, is 0,5 procent voordeliger uit, met een rente van 3,6 procent. De 15-jarige rente daalt 0,45 procent naar 3,95 procent. De (relatief) kortlopende rentes dalen het minst. De variabele rente daalt 0,1 procent (naar 2,75 procent), net als de 10-jaars vaste variant, waarvan het tarief uitkomt op 3,25 procent.

SNS Bank zag zijn marktaandeel op de hypotheekmarkt in de jaren in aanloop naar de nationalisatie stevig teruglopen. De bank was niet gezond genoeg om nieuwe hypotheekleningen uit te geven.

Groei

Nu afscheid is genomen van het giftige onderdeel Property Finance, dat het concern aan de rand van de afgrond bracht, en de bank en de verzekeraar officieel zijn gesplitst, zegt SNS Bank zijn marktaandeel weer flink te willen laten groeien. Daarmee kiest SNS Bank een duidelijk offensievere koers dan de andere grootbanken, die zeggen al hard te moeten werken om hun aandeel op peil te houden.

Financieel directeur Maurice Oostendorp zei dat de prijsdalingen bij hypotheken niet moest worden gezien als een prijsstunt, maar als het ’been bijtrekken’ door SNS Bank bij wat de concurrentie eerder al had gedaan.

Grappig genoeg kondigde Oostendorp precies een jaar geleden ook een prijsverlaging aan bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Toen motiveerde de financieel topman de renteverlaging vanuit de ’maatschappelijk rol’ van zijn bank en met de wens ’de huizenmarkt een duwtje in de rug’ te willen geven.