Nieuws/Binnenland
919756
Binnenland

Laatste foto's van Kris en Lisanne

In Panamese media zijn nieuwe foto's van de in april verdwenen Kris Kremers en Lisanne Froon opgedoken. Het zouden de laatste foto's van de twee zijn.

Enrique Arrocha, de Panamese advocaat van de ouders van Kris, gelooft niet dat de vrouwen verdwaald zijn geraakt, zo zegt hij tegen de zender tvn-2. Samen met een gids en een antropoloog maakte hij afgelopen week dezelfde wandeling en hij kwam tot de conclusie dat de paden goed gemarkeerd zijn en dat ze veel worden gebruikt door de lokale boeren. Hij denkt dat er 85 procent kans is dat er iets anders met de vrouwen is gebeurd.

Wandelpad

Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen op 1 april nabij het wandelpad de Pianista Trail in de omgeving van Boquete in West-Panama. De opgedoken foto's zouden aan het begin van dat wandelpad zijn gemaakt.

Resten

Eind juni werden de eerste resten gevonden waaruit bleek dat ze tijdens hun wandeling om het leven waren gekomen. Het ging om een voet en een deel van een bekken van Froon en Kremers. Ook werd er een rugzak gevonden met daarin onder meer een fotocamera. Begin augustus werden er nieuwe botresten gevonden die DNA-materiaal bevatten dat matcht met dat van Kris Kremers.