Nieuws/Binnenland
919949137
Binnenland

Twee mensen omgekomen door brand in woning Geldermalsen

GELDERMALSEN - Bij een brand in een woning aan de Emmalaan in Geldermalsen zijn maandagochtend twee mensen omgekomen. De politie meldt verder nog geen details te kunnen geven. Wat de oorzaak van de brand is, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen.

Of de brand de doodsoorzaak is van de twee slachtoffers, of dat er misschien een andere oorzaak is, kon de woordvoerder ook niet zeggen. „Dat maakt deel uit van ons onderzoek, dus daar kunnen we nu nog geen mededelingen over doen.”

Op Twitter zegt de politie te snappen dat het onderzoek in Geldermalsen „veel vragen kan oproepen.” „Zodra we meer kunnen vertellen zullen we dat via dit kanaal doen.” De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt op Twitter dat de brand in Geldermalsen heeft geleid tot twee overleden personen. „Een verschrikkelijk bericht.”

Zwarte schermen

De politie doet uitgebreid onderzoek bij de woning. Zo wordt sporenonderzoek gedaan en wordt gezocht naar getuigen. Om het huizenblok aan de Emmalaan zijn zwarte schermen geplaatst, zo is te zien op foto’s op sociale media. De politie vraagt mensen die iets opvallends gezien hebben, zich te melden.

Daarnaast vraagt de politie via Twitter om beeldmateriaal: „Naast getuigen kan beeldmateriaal uit de omgeving van de Emmalaan van groot belang zijn. Is er op uw deurbel, dashcam of bewakingscamera iets opvallends te zien? Alle informatie kan het onderzoek helpen. Meld via 0900-8844.”

Rond 06.30 uur maandag kwam er bij de politie een melding van de brand in het huis, die snel onder controle was. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke, waaronder een traumahelikopter.