Nieuws/Binnenland
920041698
Binnenland

Verdachte meldt zich na uitzending Opsporing Verzocht

Vrouw (61) aangehouden voor drogeren en beroven 94-jarige man

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft woensdag een 61-jarige vrouw uit Zaanstad aangehouden die ervan wordt verdacht een 94-jarige man te hebben gedrogeerd. De vrouw meldde zichzelf op het bureau, nadat de politie de kwestie dinsdagavond had behandeld in Opsporing Verzocht.

De vrouw wordt ervan verdacht dat zij in april de man in zijn woonruimte in een Amsterdams verzorgingstehuis heeft gedrogeerd, waarna ze er vandoor is gegaan met zijn bankpas. Vlak daarna is een aanzienlijk geldbedrag van zijn rekening opgenomen, meldt de politie.

Het slachtoffer werd uren later uitgedroogd, verward en onderkoeld aangetroffen in zijn kamer. Hij moest dagenlang bijkomen in het ziekenhuis.

Vriendschap

De vrouw en het slachtoffer hadden elkaar eerder ontmoet in het verzorgingstehuis. Na een praatje bleek dat de twee het goed met elkaar konden vinden, waarna ze uit eten zijn geweest. De recherche vermoedt dat de vrouw op een berekenende manier bezig is geweest om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht waren vijf tips binnengekomen. Van de vrouw zijn herkenbare beelden uitgezonden. Ook kwamen er via de website van Slachtofferhulp Nederland meer dan 1300 sterktewensen voor het slachtoffer binnen.