920066
Buitenland

Geluidsman 'Cops' doodgeschoten

De politie van de Amerikaanse stad Omaha heeft een geluidstechnicus van de reality-show 'Cops' per ongeluk doodgeschoten. Dat gebeurde tijdens een overval op een fastfood-restaurant.

De ploeg van 'Cops' volgde dinsdagavond drie agenten, die op een gewapende overval waren afgekomen. De politiemensen meenden dat er op ze geschoten werd. Tijdens een chaotische schotenwisseling die volgde, werd ook de 38-jarige geluidstechnicus Bryce Dion geraakt. Hij overleed woensdag, melden Amerikaanse media.

Ook de 32-jarige overvaller werd gedood. Die bleek echter niet geschoten te hebben met een echt vuurwapen, maar met een pistool dat plastic balletjes afschiet. Volgens de politie zag het 'wapen' er echter zeer realistisch uit.

De drie politieagenten zijn met verlof gestuurd. Onderzocht wordt wat er precies is gebeurd.

'Cops' is een populair tv-programma in de Verenigde Staten dat al 25 jaar loopt. Bryce Dion werkte zeven jaar voor het programma. Het politiekorps van Omaha in de staat Nebraska is diep geraakt. "Het is alsof we iemand van onze eigen mensen hebben verloren," zei de politiechef op een persconferentie.