Nieuws/Binnenland
92017855
Binnenland

Automobilist rijdt in op groep mensen in Landsmeer

Agenten ter plaatse in Landsmeer.

Agenten ter plaatse in Landsmeer.

LANDSMEER - Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.45 uur ingereden op een groep mensen in het Noord-Hollandse dorpje Landsmeer. De daders gingen er na het voorval vandoor.

Agenten ter plaatse in Landsmeer.

Agenten ter plaatse in Landsmeer.

Volgens omstanders vielen twee mannen een meisje lastig vanuit een auto. De omstanders, een groepje van tenminste drie mannen, kwamen voor het meisje op. Dat leek te helpen maar een stukje verderop kwam de auto met hoge snelheid op het meisje en de mannen ingereden. Het meisje werd geraakt waardoor ze een stuk door de lucht vloog. Ze raakte niet gewond.

Een woordvoerster van de politie kan de details van het verhaal nog niet bevestigen. „We weten dat er een donker gekleurde auto is ingereden op een fietser, mogelijk een jonge vrouw.” De zaak is verder nog in onderzoek, in de loop van de ochtend verwacht de zegsvrouw meer informatie te hebben.

Volgens de getuigen reed de auto na de aanrijding hard achteruit over een fiets van een van de mannen. Daarna gingen de verdachten ervandoor. De woordvoerster kon ook nog niet bevestigen of ze inmiddels zijn opgepakt.