Nieuws
920449
Nieuws

Jacht op beul die zwanengezin overvoer

Dierenambulance Amsterdam is naarstig op zoek naar een dierenbeul die afgelopen weekeinde met zijn boot tot drie keer toe over een zwanenfamilie is heen gevaren. In elk geval één zwaan overleefde het niet, hij verloor zijn kop.

Bij de dierenambulance kwam het afschuwelijke bericht binnen dat een bestuurder van een Bayliner speedboot tot drie keer toe op het water nabij de Zuider IJdijk invoer op een groep zwanen, vermoedelijk een vader, moeder en kuikens. Een getuige zag het gebeuren. „De aanvaring zelf kon ik helaas niet fotograferen. Je rekent immers niet op zulk onverantwoord gedrag. Maar daarna heb ik zijn Bayliner boot, met de naam Arie erop, goed vastgelegd!”, mailt hij strijdbaar naar de dierenambulance.

Op de foto ligt rechts een klein wit stipje in het water. Dat is de zwaan die het niet overleefde. „De zwaan is later op de kant gelegd, waar wij hem hebben opgehaald. Zijn kop was eraf en ook zijn achterlijf was helemaal kapot. Echt verschrikkelijk. Helemaal als de getuige vertelt dat de bestuurder van de boot wel tot drie keer terug is gegaan om nogmaals op de zwanen in te varen”, vertelt woordvoerster Patricia Winters.

Het voorval vond plaats op zaterdagmiddag rond 13.00 uur. Getuigen of mensen met meer informatie kunnen zich melden bij de politie.