Nieuws/Binnenland
921726
Binnenland

ZEILEN

Nog een maand tot ‘s werelds grootste zeilwedstrijd

Op 21 september kan iedere zeiler meedoen aan ‘s werelds grootste zeilwedstrijd ooit en daarmee een plek veroveren in het Guinness Book of Records. De recordpoging is een eerbetoon aan de vorig jaar tijdens de training van de America’s Cup overleden wereldzeiler Andrew ‘Bart‘ Simpson.

Toen de Nederlandse topzeilster Annemieke Bes twee maanden geleden ontdekte dat er nog geen enkele club in Nederland bij deze wereldrecordpoging was aangemeld, besloot ze actie te ondernemen. Zij roept alle Nederlandse zeilers op mee te doen aan Bart’s Bash. Meld je aan bij een deelnemende club of verenigingMet nog een maand te gaan staan de eerste Nederlandse deelnemers op de kaart. WVDTP uit Haren en de Koninklijke Watersport Vereniging de Kaag hebben zich afgelopen week bij Bart’s Bash aangemeld. Ook alle zeilers die meedoen aan het ONK in Medemblik van 19 t/m 21 september kunnen deelnemen aan de wereldrecordpoging. Inmiddels hebben zich voor dit evenement al meer dan 100 deelnemers ingeschreven.

Duizenden zeilers ter wereld tegelijkertijd op het waterDe recordpoging wordt georganiseerd door de Andrew Simpson Sailing Foundation onder de naam Bart’s Bash en is bedoeld om de jeugd en de jongere generatie zeilers te inspireren. Inmiddels is er wereldwijd enorm steun en enthousiasme voor deze actie.

Ex-olympisch zeilster Annemieke Bes is van dezelfde zeilgeneratie als Andrew Simpson. Annemieke Bes: “Het lijkt mij heel gaaf wanneer er ook Nederlandse clubs meedoen aan de recordpoging. Het idee om jeugd te enthousiasmeren en te inspireren met zo’n mooi evenement moet ook in Nederland onder de aandacht gebracht worden.”

Op de website van Bart’s Bash is een overzicht te vinden van alle clubs en verenigingen wereldwijd die zich hebben aangemeld voor Bart’s Bash.