Nieuws/Binnenland
921838
Binnenland

Brabantse zanger vast om cocaïne

In Spanje is de Eindhovense zanger Jaap Harm van D. opgepakt op verdenking van drugssmokkel. Onder artiestennaam Jayden Morris was Van D. (51) een tijdlang model. Een paar jaar terug werd hij genoemd als ’nieuwe liefde van Gerard Joling’.

In 2011 verscheen zijn debuutalbum genaamd Beyond.

De entertainer werd naar verluidt begin juli aangehouden met twee kilo cocaïne op zak. De in beslag genomen drugs hebben een straatwaarde van ruim 100.000 euro. Volgens zijn levenspartner Bo Shannon, met wie Van D. het zangduo Voices Deluxe vormt, is het onduidelijk wat er in Spanje precies gebeurd is. „Hij is in ieder geval totaal onschuldig. Iemand heeft hem er ingeluisd. Er wordt regelmatig spul in andermans bagage gestopt”, stelt Bo, die zwaar aangedaan is door zijn arrestatie.

Het Spaanse drama wordt bevestigd door Gerard Joling: „Ik ken Jaap Harm al jarenlang. Het is een bloedmooie man, die in zijn zakelijke leven veel tegenslagen heeft gekend. Blijkbaar wilde hij op deze manier snel geld verdienen”.

De vermeende drugssmokkel zou de zanger, als het aan de Spaanse justitie ligt, acht jaar gevangenisstraf kunnen gaan kosten. De Spaanse politie wilde niet reageren.