Nieuws/Buitenland
922249
Buitenland

Politie schiet weer man neer in St. Louis

Een Amerikaanse agent heeft dinsdag een man doodgeschoten in St. Louis, niet ver van Ferguson. Dat meldden Amerikaanse media. In Ferguson zijn al dagen rellen nadat een Afro-Amerikaanse jongen (18) werd doodgeschoten door een agent.

De dode zou dit keer een Afro-Amerikaanse man zijn van 46 jaar. Volgens de politie van St. Louis zwaaide het slachtoffer met een mes op het moment dat de schoten vielen. Volgens politiechef Sam Dotson wilde de man zijn mes niet laten vallen en riep hij „dood me nu, schiet me nu dood” naar de agenten. Een grote menigte heeft zich verzameld rond de plek van de schietpartij.

Ferguson is een voorstad van St. Louis. De dood van de jonge Michael Brown heeft er voor gezorgd dat de grotendeels zwarte bevolking er al dagen tegenover de politie staat.

De uitvaart van Brown is maandag. Het is nog niet duidelijk waar de uitvaart plaatsvindt. De ongewapende Brown werd geraakt door zeker zes politiekogels.

Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN Navi Pillay heeft dinsdag in een interview met persbureau Reuters gezegd dat de botsingen tussen politie en betogers doen denken aan het geweld tijdens de apartheid in Zuid-Afrika, waar Pillay vandaan komt. „Ik veroordeel het buitensporige geweld door de politie en roep op om het recht op protest te respecteren”, aldus Pillay.

„De Verenigde Staten zijn een vrijheidslievend land en al het iets moet koesteren dan is dat het recht op demonstratie”.

 

 

 

Lees hier een reportage over de rellen in Ferguson:

- De raciale bom barst opnieuw