Nieuws
922283
Nieuws

Typemachineapp Tom Hanks doet het goed

De typemachinefetish van acteur Tom Hanks heeft een hit opgeleverd in de App Store. Zijn applicatie Hanx Writer staat in de 'meest gedownload' lijsten in de downloadwinkel.

Met de iPad-app Hanx Writer is het mogelijk om documenten te tikken op een virtuele typemachine. Hierbij worden de geluiden en bewegende onderdelen gesimuleerd. Om de app zo realistisch mogelijk te maken, heeft Hanks drie typemachines uit zijn eigen collectie uitgeleend aan de makers van Hanx Writer, ontwikkelstudio HitCents.

Er zijn wel een aantal moderne nieuwigheidjes in de app te ontdekken. Zo heeft elke typemachine een backspace-toets die niet op het origineel te vinden is. Wel is het mogelijk om hem zo in te stellen dat woorden ermee worden doorgestreept in plaats van verwijderd.

De app is gratis te downloaden, maar deze bevat maar één typemachine. Voor twee andere, of extra lettertypes of tekstkleuren, moet betaald worden. Inmiddels staat Hanx Writer in Nederland op de elfde plek in de categorie 'meest gedownloade productiviteitsapps'. In thuisland Amerika doet hij het een stuk beter: daar staat hij op nummer één in de lijst 'meest gedownloade apps'.