Nieuws
922287
Nieuws

Chantal Janzen 'te jong' voor hoofdrol

Actrice Chantal Janzen speelt niet de vrouwelijke hoofdrol in de musical Billy Elliot omdat theaterproducent Joop van den Ende haar te jong vond.

De vrouwelijke hoofdrol van de gedesillusioneerde balletdanseres wordt nu vertolkt door Pia Douwes, die vijftien jaar ouder is dan Janzen.

Dat meldde Joop van den Ende dinsdag tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers van de musical. “Chantal was gewoon geen optie”, legt hij uit. De actrice, die al jaren doorlopend hoofdrollen speelt in musicals van Van den Ende, zit er overigens niet mee. “Ik denk dat het een van de laatste keren is dat ik kan zeggen dat ik ergens te jong voor ben, dus ik geniet er vooral nog even van”, aldus Janzen.

Billy Elliot vertelt over het zoontje van een mijnwerker die graag balletdanser wil worden. De aan lager wal geraakte juf van het lokale balletschooltje ontfermt zich over de jongen. De musical is vanaf november te zien in het Circustheater in Scheveningen. Het is de eerste maal dat het stuk in een niet-Engelstalige versie wordt opgevoerd.

Janzen zal overigens wel voor RTL4 een reeks programma’s over het maken van de bijzondere productie gaan presenteren. Ook is de actrice tot begin januari nog te zien als Rachel Hazes in de voorstelling Hij gelooft in mij.