Nieuws/Binnenland
922297
Binnenland

Dode bij grote brand in Schoondijke

Een team van 20 politiemensen onderzoekt of de dood van een man in het Zeeuwse Schoondijke wel of geen misdrijf was. Het lichaam van het slachtoffer werd in de nacht van maandag op dinsdag gevonden in een uitgebrande woning in het dorp. Het is nog onduidelijk of de man door de brand is overleden of al dood was toen het vuur uitbrak. Ook is niet bekend bekend of hij de bewoner van het pand was.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht donderdag sectie op het lichaam om de doodsoorzaak te achterhalen. Ook over de identiteit van het slachtoffer bestaat nog geen zekerheid. Eerder meldde de politie dat het ging om een 56-jarige man, maar dinsdagmiddag zei een woordvoerster dat dit toch nog niet helemaal vaststaat.

In het pand werd vorige maand nog een hennepkwekerij opgerold, zo liet de politie weten. Ook dat feit „wordt meegenomen in het onderzoek”, aldus de politie. Het huis aan de Dorpsstraat is nog niet helemaal onderzocht, want het is zodanig beschadigd dat het moeilijk is om de bovenverdieping te bereiken. Of er nu weer wietplanten stonden, is dus nog onbekend.

Een politiehelikopter gaat woensdag luchtfoto's maken van het uitgebrande pand. Dinsdag ging de politie al met honden op zoek naar mogelijk bewijsmateriaal.