Nieuws/Binnenland
922313
Binnenland

EVENEMENT

Dokkum verwacht 50.000 bezoekers tijdens Admiraliteitsdagen

De Admiraliteitsdagen zijn uitgegroeid tot een spectaculair evenement dat tienduizenden bezoekers naar Dokkum trekt. Op 5, 6 en 7 september is het weer zover. De veelal maritieme festiviteiten vallen dit jaar samen met de start en finish van de Elfstedentocht voor mountainbikes.

Hoogtepunt vormen de concerten op vrijdag 5 september met optredens van Elske DeWall en Jamai en zaterdag 6 september met Niels Geusebroek en Gerrie Dantuma.  Tijdens het eerste weekend van september vormen het Grootdiep en Kleindiep in de historische binnenstad het decor voor de Admiraliteitsdagen.

Schouwspel

De afvaart is op vrijdag 5 september. Vanaf het middaguur meren tientallen authentieke schepen uit alle windstreken af aan de kademuren in het centrum van de stad. Een schouwspel dat alleen al de moeite van een bezoek aan Dokkum waard zal zijn.

Lauwerszee

Tussen de schepen is een drijvend podium, waarop ‘s avonds de Night of the Praams losbarst. Aan dit traditionele openingsconcert verlenen tal van bekende muzikanten hun medewerking, zoals Elske DeWall, Jamai en Hubert Heeringa.  Zaterdag vindt traditiegetrouw de Lauwerszee Regatta plaats op het Lauwersmeer en exposeren regionale en landelijke kunstenaars hun werk op de jaarlijkse kunstmarkt. Voor meer informatie klik hier