Nieuws/Binnenland
922342
Binnenland

NIEUWS

Zuiderbaan doet mee aan Dutch Match Cup

Nederlandse kampioen Matchracen Klaartje Zuiderbaan doet mee aan de Dutch Match Cup in Lelystad. Dit is dinsdag bekendgemaakt door de organisatie achter dit groots opgezette zeilevenement in Flevoland.  De Dutch Match Cup is de vijfde wedstrijd in de Alpari World Match Racing Tour. De wedstrijd wordt van 24-28 september gevaren in de Bataviahaven van Lelystad.

,Het Batavia Sailing Center, organisator van de Dutch Match Cup, de vijfdede wedstrijd uit de Alpari World Match Racing Tour om het Wereldkampioenschap Matchracen, heeft vandaag een wildcard gegeven aan het team van Klaartje Zuiderbaan. Die heeft ze geaccepteerd.´

Ambities

Klaartje is de regerend Nederlandse Kampioen Matchracen en heeft serieuze ambities in het circuit van de Alpari World Match Racing Tour een rol te gaan spelen. Bijzonder is dat het team van Klaartje volledig uit vrouwen bestaat en het in de Tour zal opnemen tegen uitsluitend mannenteams. Als voorbereiding op de Dutch Match Cup vaart Klaartje ook mee in de Batavia Regatta van 23 en 24 augustus aanstaande. Deze wedstrijd is aangewezen als official qualifier voor de Dutch Match Cup.

Hoogste niveau

Klaartje heeft zin zich op het hoogste niveau te mengen in de strijd. "Super om een wildcard te krijgen voor de Dutch Match Cup. Ik ben heel benieuwd naar het niveau van de deelnemende teams. Het is fantastisch dat de Alpari World Match Racing Tour nu ook naar Nederland komt zodat ook Nederlandse teams zich op dit niveau kunnen meten.''

Stimulerend

,,De Dutch Match Cup zal ongetwijfeld een stimulerende werking hebben op de Nederlandse zeilers. Sinds het ONK hebben we een aantal dameswedstrijden gevaren, waarin we steeds beter gingen varen. Het team is een mooie combinatie van ervaring en jong talent. We zien de Batavia Regatta als een goede voorbereiding op de Dutch Match Cup", aldus Klaartje Zuiderbaan.

Kijk voor meer informatie hier.