Nieuws
922352
Nieuws

Deurwaarder stuurt dagvaarding van 4 cent

Post ontvangen van een deurwaarder is nooit leuk, maar veel cliënten van deurwaarderskantoor Bazuin & Partners zullen waarschijnlijk vooral smakelijk gelachen hebben toen bij hen een dreigende sommatie op de deurmat viel.

Onheilspellend

Door een fout kregen honderden ’wanbetalers’ de afgelopen dagen een onheilspellende aankondiging van een dagvaarding toegestuurd voor een lachwekkend bedrag van hooguit een paar eurocent. „Bovengenoemde maatregel kunt u slechts voorkomen door betaling van het verschuldigde bedrag ad 0,04 euro”, staat bijvoorbeeld in een van de vele brieven.

„Er is iets helemaal misgelopen bij de instellingen van ons computersysteem”, zegt gerechtsdeurwaarder Eric Hundscheidt van de firma die vestigingen heeft in Rotterdam, Den Haag en Amstelveen. „Normaal gesproken sturen we alleen sommaties naar personen vanaf een bepaald bedrag, bijvoorbeeld 5 euro. Die limitering is om een of andere reden weggevallen.”

Om hoeveel onterechte brieven het gaat, weet het kantoor nog niet. „Het is niet duidelijk hoe lang de fout in ons systeem heeft gezeten. We versturen meer dan duizend brieven per dag.”