Nieuws
922364
Nieuws

Van Mossel wil Koops nog steeds inlijven

Autodealerbedrijf Van Mossel Groep is nog steeds van plan om zijn noodlijdende branchegenoot Koops Furness over te nemen. Dat heeft Eric Berkhof, algemeen directeur bij Van Mossel, dinsdag gezegd.

„De gesprekken met de bewindvoerders worden nu opgestart. Maar wij zijn niet de enige geïnteresseerde partij. Als het lukt zou het mooi zijn, anders gaan we op zoek naar andere kansen in de markt”, vertelt Berkhof.

Eerder dit jaar besloot de Van Mossel Groep af te zien van een overname van Koops Furness, dat uitstel van betaling is verleend. De reden was dat er te veel tegenvallers naar boven waren gekomen. „Maar bij een surseance of faillissement ligt het anders. De verplichtingen die het bedrijf in het verleden is aangegaan, komen dan te vervallen. Het wordt dan makkelijker om er weer een gezond bedrijf van te maken”, stelt de directeur.

Hoe groot de kans van slagen van de overname is kan Berkhof nog niet zeggen. „We gaan dinsdagavond of woensdagochtend weer in gesprek met de bewindvoerders”.

Koops Furness heeft in Nederland ongeveer 70 verkoop- en servicepunten, waaronder 30 Fiat-vestigingen. Ook voert het bedrijf, met 980 mensen in dienst, onder meer de merken Alfa Romeo, Ford, Kia, Land Rover en Mitsubishi.

Koops Furness is na Pouw het tweede grote autodealerbedrijf dat dit jaar in grote financiële problemen is geraakt. De Van Mossel Groep, dealer van onder meer Volkswagen, Audi, Opel en Peugeot, telt ongeveer 30 dealervestigingen in Nederland. Het bedrijf heeft 700 mensen in dienst.