Nieuws/Binnenland
922397
Binnenland

Vroedvrouw lurkt stiekem aan lachgas

Een Engelse vroedvrouw die er tijdens haar dienst meermaals tussen uit kneep om lachgas te gebruiken, is 12 maanden geschorst.

Susannah Wheeler had onlangs dienst bij het Tameside Hospital in Derbyshire en keerde volgens collega’s na een korte afwezigheid compleet verward terug op de afdeling. Ze kon 'amper uit haar woorden komen' en 'oogde dronken'.

Het bleek overigens niet de eerste keer dat de vrouw tijdens haar werk naar lachgas greep, meldt de Daily Mail. Tijdens een dienst in augustus 2012 was de vrouw volgens getuigen ook opeens een uur verdwenen, terwijl ze net een nieuw patiëntje te verzorgen had.

Worsteling

De hele kraamafdeling rukte uit om de vrouw te zoeken. Uiteindelijk keerde ze versuft terug. Tegen collega's vertelde ze dat ze 'niet wist waar ze was geweest'. Even later vond een collega haar in één van de kraamkamers, lurkend aan het lachgas. De twee belandden in een worsteling omdat Wheeler weigerde de buis met lachgas los te laten. Even later smeekte ze haar collega vooral met niemand over het voorval te praten. Een maand later ging het weer mis.

Een collega belde Wheeler met de vraag waar ze was en kreeg het verrassende antwoord dat de vrouw dat 'zelf eigenlijk ook niet wist'. Later werden er drie lege flessen lachgas gevonden in de auto van de vroedvrouw.

Alle acties bij elkaar opgeteld maakt dat Wheeler nu 12 maanden is geschorst. Of ze daarna terug mag komen in het ziekenhuis is nog maar de vraag..