Nieuws
922399
Nieuws

Facebook gaat waarschuwen voor satire

Niet iedereen heeft door dat berichten van bronnen als het Amerikaanse the Onion of het Nederlandse De Speld satirisch bedoeld zijn. Dit leidt nogal eens tot verwarring en boze reacties. Facebook wil daar iets aan doen door in het nieuwsoverzicht deze berichten als ‘Satire’ te labellen.

Het sociale netwerk test momenteel een nieuwe feature die satirische artikelen ook als zodanig bestempelt. Volgens Facebook is daar vraag naar onder gebruikers.

We zijn bezig met een kleine test waarbij de tekst Satire verschijnt voor links naar satirische artikelen in de gerelateerde artikelenunit in het nieuwsoverzicht”, aldus een woordvoerder van Facebook.

Ook is Facebook bezig met een test waarbij het mogelijk wordt om stickers toe te voegen aan reacties. Dit gaat op dezelfde wijze als in de Messenger berichtenapp van Facebook. Op dit moment kan nog slechts een handjevol Facebookers gebruikmaken van deze mogelijkheid, maar als het een succes blijkt, kan binnenkort iedereen stickers plakken in het reactieveld.