Nieuws/Binnenland
922416
Binnenland

Valt mijn Sprintplan woekerpolis onder de compensatieregeling?

Ik las laatst over de nieuwe compensatieregeling die voor een aantal woekerpolissen van Aegon-dochter Spaarbeleg geldt. Ik heb zelf het product Sprintplan gehad; vijf jaar lang voor betaald en nooit een cent van teruggezien. Valt deze woekerpolis ook onder die nieuwe compensatieregeling?

Sprintplan was geen beleggingsverzekering, maar een aandelenleaseproduct dat niet onder de regeling valt. Bij Sprintplan leende u een flink bedrag dat voor u werd belegd. Uw maandelijkse betaling was ook geen inleg, maar rente over de lening. Het rendement had moeten komen uit een waardestijging van de beleggingen.

Bij verkoop van die beleggingen op einddatum werd dan eerst de schuld afgelost en was de eventuele koerswinst voor u. Daarbij garandeerde Spaarbeleg dat de beleggingen op einddatum nooit minder waard zouden zijn dan de schuld. Omdat de beleggingen in waarde daalden, leverden uw beleggingen niet meer op dan de garantiewaarde. Op de einddatum werd uw schuld volledig afgelost, maar was er geen winst te verdelen.

Al lange tijd loopt er een juridische procedure over Sprintplan. Meer informatie vindt u op Sprintplanclaim.nl.