Nieuws/Binnenland
922431
Binnenland

Kort geding dochter (15) tegen tbs-moeder

Uitgerekend op de dag dat Marloes P. wordt ontslagen uit de tbs-kliniek spannen dochter Lisa (15) en haar ex-echtgenoot Harald Bakker een kort geding tegen haar aan in een ultieme poging te voorkomen dat de vrouw naar Enschede komt.

De spoedprocedure voor het stadsverbod dient om half tien voor de rechtbank in Assen.

Moeder Marloes werd in 2009 tot tbs veroordeeld, nadat ze had geprobeerd zoon Mitchell en dochter Lisa met een cocktail van alcohol en medicijnen van het leven te beroven, waarna ze een mislukte zelfmoordpoging deed. Beide kinderen overleefden het familiedrama ternauwernood, maar Mitchell kwam de klap nooit te boven en stapte in 2011 uit het leven.

Moeder Marloes komt weer op vrije voeten nu haar behandelaars haar genezen hebben verklaard. De vrouw, wier ouders in Enschede wonen, heeft al aangegeven dat ze vastbesloten is de Twentse stad aan te doen en dat ze haar dochter graag weer wil zien.

 

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");