Nieuws
922435
Nieuws

App maakt smartphone kind onbruikbaar

Kinderen gebruiken hun smartphone dag en nacht, maar tijd om hun ouders terug te bellen hebben ze vaak niet. De app Ignore No More moet hier verandering in brengen.

Ouders kunnen via de app de telefoon van hun kinderen op afstand vergrendelen. Het kind kan vervolgens niet meer appen, internetten, gamen en vrienden bellen. Alleen de ouders en het noodnummer kunnen gebeld worden. De ouders kunnen vervolgens een pincode doorgeven waarmee het kind de vergrendeling ongedaan kan maken.

Bij elke vergrendeling kan een andere code gebruikt worden om te voorkomen dat het kind deze onthoudt voor een volgende keer. Volgens de omschrijving kan het kind de applicatie niet van de telefoon verwijderen zonder een wachtwoord in te voeren dat in bezit is van de ouders. Echte wizzkids zullen echter wel een mogelijkheid weten te vinden.

Aan de app hangt een prijskaartje van €1,49, zowel de ouders als het kind moeten betalen om de app te installeren. De app is momenteel alleen verkrijgbaar voor Android, aan een iOS-versie wordt gewerkt.