Nieuws
922440
Nieuws

Kapper op straat

Mark Bustos is een haarstylist die doordeweeks in een salon in New York werkt. Het is een salon met kwaliteiten, en om er geknipt te worden moet je wel wat geld neerleggen. Toch hanteert hij niet voor al zijn klanten deze hoge prijzen.

Zondag is Bustos’ vrije dag en zelfs dan wil hij mensen gelukkig maken met een nieuwe coupe. De hele dag loopt hij door de straten van New York, op zoek naar mensen die een knipbeurt wel zouden waarderen. Hij benadert deze mensen allemaal op dezelfde manier met: “Ik wil vandaag iets aardigs voor je doen”.

Arme Fillipijnen

Hij begon er ooit mee toen hij zijn familie bezocht op de Filippijnen. Hij huurde een kappersstoel bij een kapsalon, zodat hij daar de minderbedeelden kon knippen. Dit gaf hem zo’n goed gevoel, dat hij besloot om het voort te zetten in New York. Nu is hij dus iedere zondag op straat te vinden. Soms gaat zijn vriendin mee en dan vraagt zij de daklozen wat zij willen eten. Die reageren vaak verbaast want in hun dagelijks leven kijkt er niemand naar hen om.

Een toekomst

Het mooiste moment voor Bustos was toen hij het resultaat van de knipbeurt in een spiegel liet zien. De reactie van de dakloze man was: “Weet je misschien of er iemand in de buurt is die mensen aanneemt?”. Door zijn nieuwe, frisse uiterlijk kreeg de dakloze man gelijk weer de moed en het doorzettingsvermogen die hem ontbrak.

Goed idee

Na iedere knipbeurt plaatst Bustos foto’s van het resultaat op zijn Instagram account, maar hij doet dit niet om te pronken met zijn werk. Hij hoopt dat anderen  het idee achter zijn zondagse activiteiten begrijpen en zelf ook eens iets aardigs doen voor een minderbedeelde.