Nieuws/Binnenland
922441
Binnenland

Gevluchte ebolapatiënten Liberia zijn terecht

De 17 ebolapatiënten die afgelopen weekend een kliniek in Liberia zijn ontvlucht, zijn weer terecht. Dat heeft de Liberiaanse minister van Informatie Lewis Brown dinsdag bekendgemaakt.

De patiënten zaten in quarantaine in een kliniek in de hoofdstad Monrovia, omdat ze besmet zijn met het dodelijk ebolavirus. Bij sommigen was de ziekte al vastgesteld, bij anderen waren sterke vermoedens dat ze ziek waren. Ze zijn inmiddels overgebracht naar een andere kliniek. „We zijn blij dat we kunnen bevestigen dat alle 17 individuen gevonden zijn en overgebracht zijn naar een speciaal behandelcentrum”, aldus Lewis.

Aanvankelijk ontkende de regering dat de patiënten waren gevlucht, om onrust te voorkomen. Later maakte Brown bekend dat de patiënten inderdaad spoorloos waren en waarschijnlijk terug naar hun woonplaats waren gegaan. Waar de patiënten zijn gevonden en waarom ze precies zijn gevlucht, is niet bekend.

Brown zei verder dat de drie besmette Afrikaanse dokters die het experimentele ebolamedicijn ZMapp hebben gekregen, volgens hun behandelaars „opvallende tekenen van verbetering” vertonen.