Nieuws
922446
Nieuws

Muziekdienst YouTube heet 'Music Key'

De muziekdienst van populaire videosite YouTube zal 'Music Key' gaan heten. Android-nieuwssite AndroidPolice.com wist een groot aantal screenshots van de dienst in handen te krijgen en daar valt nieuwe informatie uit te halen.

YouTube Music Key biedt 20 miljoen nummers die de gebruiker voor $9,99 per maand ongelimiteerd kan streamen. Aangezien het een dienst van de videosite is, kunnen ook muziekvideo's en liveoptredens zonder tussenkomende reclame bekeken worden. Ook is het mogelijk om muziek te downloaden zodat nummers offline te beluisteren zijn.

In feite wordt YouTube Music Key dus een nieuwe versie van Google Play Music All Access, de huidige streaming muziekdienst van de internetreus. Deze zal volgens Android Police worden omgedoopt tot 'Google Play Music Key' en zal blijven bestaan naast de nieuwe dienst. Wel krijgen abonnees van de ene dienst automatisch ook toegang tot de andere. De kans is dan ook groot dat deze twee op korte termijn simpelweg worden samengevoegd.

Het is nog niet bekend wanneer YouTube Music Key gelanceerd wordt. Google moet eerst nog een geschil beslechten met een handvol onafhankelijke platenlabels, die de voorwaarden die het bedrijf voor royalties niet acceptabel vonden.