Nieuws/Binnenland
922520
Binnenland

Call of Duty-uitgever wil eigen filmstudio opzetten

Gamesuitgever Activision, vooral bekend van de populaire Call of Duty-reeks, heeft plannen om een eigen filmstudio op te richten. Hiermee wil het films produceren van zijn eigen gameseries.

Volgens techsite The Information wil het bedrijf het model van stripuitgever Marvel volgen. Deze heeft een eigen filmproductiehuis opgezet en heeft sindsdien een groot aantal succesvolle films gemaakt in samenwerking met gevestigde Hollywood-studio's zoals The Avengers en Iron Man.

Met deze opzet wil Activision ervoor zorgen dat een studio die een licentie neemt op een bestaande gameserie niet zomaar een brakke film uitbrengt. Door zelf aan de productie te werken, kan het bedrijf de film in de goede richting sturen.

Het is nog niet honderd procent zeker dat de studio er komt. Zo is Activision Blizzard-directeur Bobby Kotick nog op zoek naar de juiste mensen voor het opzetten ervan. Ook zijn er zorgen dat gamers misschien hierdoor te snel ziek worden van populaire reeksen, waardoor de gameverkopen negatief beïnvloed kunnen worden.