Nieuws/Binnenland
922845857
Binnenland

Papendrecht: aangifte wegens hinderen bij weghalen protestvlaggen

Omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen.

Omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen.

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft donderdag aangifte gedaan bij de politie omdat de gemeente eerder deze week is gehinderd bij een poging omgekeerde vlaggen van protesterende boeren te verwijderen.

Omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen.

Omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen.

De omgekeerde vlaggen hangen volgens een woordvoerster van Papendrecht aan gemeentelijke eigendommen, zoals lantaarnpalen. „Dat is niet toegestaan, dus de vlaggen moeten verwijderd worden”, aldus de woordvoerster. De gemeente gaf een aannemer opdracht de vlaggen weg te halen, maar het werk werd verhinderd door een grote groep van tientallen jongeren. Gemeentelijke toezichthouders zouden tijdens het verwijderen van de vlaggen zijn bedreigd en geïntimideerd. „We hebben aangifte gedaan vanwege het niet veilig kunnen uitvoeren van de publieke taak.”

Het ging om meerdere vlaggen en die hangen er nog op de weg naar Oud-Alblas. „De burgemeester gaat graag in gesprek met demonstranten die de vlaggen hebben opgehangen en de groep die probeert te voorkomen dat ze verwijderd worden”, zegt de woordvoerster. Overigens is Papendrecht geen agrarische gemeente. Er zijn binnen de gemeentegrenzen geen veeboeren. Mogelijk zijn de protestvlaggen opgehangen door boeren uit de aangrenzende gemeente Alblasserdam.